Държавното дружество “Врана ще  изкупи необходимото количество зърно за Държавния

...
Държавното дружество “Врана ще  изкупи необходимото количество зърно за Държавния
Коментари Харесай

Врана ЕАД ще изкупи необходимото зърно за Държавния резерв

Държавното сдружение “Врана ” ще  изкупи нужното количество зърно за Държавния запас до 2023 година - заяви зам. министърът на земеделието Иван Христанов в изявление за „ Нова нюз ”. Христанов не изключи  вероятността скоро да се стигне до възбрана за експорт на зърно от страната. 

След като „ Сортови семена хайлайф “ отхвърли да взе участие в изкупуването на зърно, а министърът го упрекна в бойкот, агроведомството е намерило друго държавно сдружение за задачата - „ Врана ЕАД “ Стопанство „ Врана “ има 100-годишна история - от придворно царско стопанство на Фердинанд и Борис, през стопанство на Управление безопасност и охрана (Пето управление н до държавно дружество през днешния ден.

Иван Христанов изясни, че изкупуването на зърното ще стане през брокери на Държавния запас и страната няма да заплаща комисионни, с което ще се спестят 1 милион лв.. Очаква се и поради огромните размери на покупко-продажбите комисионните на Софийската стокова борса също да бъдат понижени.

Вероятно страната ще забрани износа на зърно, защото с темповете, с които сега се изнася, цялото налично здравно в страната ще бъде експортирано за 4 месеца, сподели още Христанов и посочи при постигане на хигиеничен най-малко в България ще изиска позволение от Европейската комисия да наложи възбрана за експорт като се задейства плануванаъа за задачата европейска процедура за обезпечаване на продоволствената сигурност на държавите-членки
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР